Over Mondo-R: zaakwaarnemer van moderne werkenden

Mondo-R is een bureau voor hoger opgeleide (zelfstandige) professionals die zich laten bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe baan of interim opdracht. Dat doen ze niet omdat ze zonder ons niet aan die nieuwe uitdaging komen, maar omdat ze delen van het zoek- en sollicitatieproces graag uitbesteden. Daarbij kiezen ze bewust niet voor een traditioneel, werkgever gedreven werving- en selectiebureau, maar voor een partij die hun belangen vooropstelt. Mondo-R is zo’n bureau. Wij bemiddelen niet, maar fungeren als zaakwaarnemer van de moderne, hbo- of wo-opgeleide (zelfstandig) professional. Een recruitmentbureau met een uitgesproken keuze voor de kandidaat als klant.

‘Aankoopmakelaar’ voor hoogopgeleiden

Zoals je een aankoopmakelaar in kunt schakelen bij het vinden van jouw nieuwe woning, doe jij als (zelfstandig) professional een beroep op Mondo-R bij het vinden van jouw volgende carrièrestap of freelance opdracht. Als jouw vertegenwoordiger gaan we verder dan het aanleveren van lijstjes met relevante vacatures – die vind je zelf ook wel. Mondo-R stelt zich op als jouw zaakwaarnemer op de arbeidsmarkt. Als partner die met je meedenkt, meezoekt en je adviseert over jouw professionele positionering. Als belangenbehartiger die potentiële nieuwe werkgevers kritisch tegen het licht houdt, scherp is op een soepele selectieprocedure en, als je dat wil, namens jou over tarief of arbeidsvoorwaarden onderhandelt (de tekst loopt door onder de afbeelding).

Mondo-R maakt weloverwogen keuze voor de professional als klant in plaats van de inhurende organisatie. Jouw eisen, wensen en ambities zijn leidend, niet die van aspirant-werkgevers. Hieronder leggen we uit wat je van ons mag verwachten en welke voordelen jou dat oplevert.

Voordeel 1: je wint (vrije) tijd door het uitbesteden van het zoekproces

Jij als (zelfstandig) hbo- of wo-opgeleide professional bent doorgaans prima in staat om zelf de regie te nemen over jouw volgende carrièrestap. Toch is het vinden van en solliciteren op een passende vacature of opdracht behoorlijk tijdrovend. De arbeidsmarkt is een een parallel universum van doorverwijzingen, spookvacatures met als doel om cv’s binnen te halen en multipliers die van één vacature meerdere varianten maken en deze kriskras over het web verplaatsen. Hierdoor is het zelfs voor geoefende zoekers lastig om hun weg te vinden. Om die reden helpt Mondo-R jou als ‘personal recruiter’ bij het in kaart brengen van voor jou interessante vacatures of interim opdrachten. Dit doen we met hulp van slimme tooling en een grotendeels geautomatiseerd proces waarmee we een actueel overzicht kunnen geven van alle voor jou relevante vacatures of interim opdrachten. Wat een (vrije) tijd levert je dit op! 

Voordeel 2: je bespaart je tevergeefse moeite

Een uitdagende functie, een ‘opdrachtgever in de regio Utrecht’, een marktconform salaris of volop doorgroeimogelijkheden? Jaja. Uit het gros van de vacatures valt weinig zinnigs af te leiden. De teksten lijken allemaal gruwelijk veel op elkaar. Hoe achterhaal je nu hoe een functie, opdracht of organisatie echt in elkaar steekt? Voor Mondo-R stopt jobhunting niet bij het vinden van interessante vacatures. We gaan een aantal stappen verder. Zo achterhalen we, voordat jij werk maakt van een gerichte sollicitatie, eerst alle ins en outs van de functie of interim klus. Naast tijd, bespaart je dat dus ook tevergeefse moeite, bijvoorbeeld als dat ‘marktconform salaris’ ver onder jouw indicatie blijkt te liggen of als de organisatie sterk target gedreven werkt terwijl jij daar een hekel aan hebt. We willen weten waar je op solliciteert.

Voordeel 3: je solliciteert met ons advies, maar met jouw cv

Vind je een door ons gevonden vacature of opdracht interessant genoeg om erop te reageren, dan gaan we aan de slag met jouw sollicitatie. Let op: de bal ligt bij jou. We geven je advies over jouw cv, jouw LinkedIn-profiel en helpen je om jouw toegevoegde waarde voor de inhurende organisatie op papier concreet te maken, maar het aan jou hoe je dit doet. Good to know: in plaats van dat we jouw cv in een geanonimiseerd format gieten en jouw naam en contactgegevens weglaten (omdat we anders een torenhoge fee mislopen), gebruiken we jouw eigen, originele cv wanneer je via Mondo-R op een vacature reageert. Dat wekt vertrouwen.

Voordeel 4: jij richt je op de inhoud, wij ons op het proces

Tijdens de sollicitatieprocedure treedt Mondo-R op als jouw vertegenwoordiger. Wanneer het nodig is, bijvoorbeeld bij vertraging, ondoorzichtige besluitvorming of een plotse verandering van functie-eisen, komt Mondo-R op voor jouw positie. Diplomatiek, maar doortastend sturen we aan op een soepel en transparant proces. Doordat je dit aan ons overlaat, voorkom je dat je jouw eigen rol als kandidaat ondermijnt en behoud je focus op de inhoud. 

Voordeel 5: je verstevigt jouw onderhandelingspositie

Uiteraard laat je eerst jouw beste vriend, vriendin of partner een blik werpen op het voorstel dat je is gedaan. Ga je er echt op vooruit? Hoe zien de secundaire arbeidsvoorwaarden eruit? En zijn er geen onnodig beperkende clausules? Wanneer er vragen of twijfels zijn, kun je ook bij Mondo-R terecht voor advies. Op jouw verzoek benchmarken wij salaris, tarief en voorwaarden. Hiermee stellen we jou in staat jouw wensen op dit vlak te onderbouwen richting de werkgever… of adviseren we je om genoegen te nemen met het aanbod zoals het er ligt.

Mondo-R recruitment hoger opgeleiden

Vertel me meer!
Hoe gaat dat precies in z’n werk?

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.